side-area-logo

Wabi Sabi Yoga

Beograd • Vračar

Časovi

Ivo i Bojana

Naš program se zasniva na tradicionalnim, izvornim učenjima Hatha Yoge. Jedan čas joge podrazumeva izvođenje fizičkih položaja (Asana), tehnika disanja (Pranayama) i tehnika relaksacije (Yoga Nidra).

Edukacija

Kako da uz pomoć joge trajno poboljšate svoje zdravlje i ne budete pod stresom, kako da naučite da slušate svoje duboke, unutrašnje potrebe, ovladate umom i iscelite sebe na dubljim nivoima.

Termini

U Wabi Sabi Yoga studiju na Vračaru svakodnevno se održavaju grupni i individualni časovi Hatha Yoge, u različitim terminima, pod stručnim vođstvom iskusnih učitelja Hatha Yoge.

Yoga Učitelji

Wabi Sabi Yoga studio

Upoznajte se sa učiteljima joge u Wabi Sabi Yoga studiju.

Posetite nas u prijatnom ambijentu Wabi Sabi Yoga studija na Vračaru i vežbajte Hatha Yogu uz stručno vođstvo iskusnih joga učitelja.

„The rhythm of the body, the melody of the mind and the harmony of the soul create the symphony of life“

B.K.S. Iyengar

  • Interviews with Experts.
    Ivo Dolničar

    Ivov prvi internacionalni intervju objavljen na web sajtu #‎Yogacurious‬.
    Ivo je ovom prilikom objasnio koji stil joge on podučava, šta je najvažnije kada neko želi da krene stazom joge, čega se treba pridržavati i kako se voditi na tom putu.

Joga za korporacije

Naš joga program prilagođen je vežbanju u kancelariji i podrazumeva izvođenje klasičnih joga položaja koncentrisanih na delove tela ugrožene dugim sedenjem za kompjuterom (kičmeni stub, ramena, vrat i noge) kao i vežbe disanja i progresivne relaksacije. Praktikovanje joge u poslovnom okruženju doprinosi boljoj koncentraciji zaposlenih i pomaže im da lakše izađu na kraj sa stresom. Ako bi se zaposlenima omogućilo barem 45 minuta opuštanja uz pomoć joge, vrlo brzo bi se uočile višestruke koristi kako za pojedinca tako i za kolektiv.

Čakra sistem

Na istoku se, a sve više i na zapadu, proučavaju i precizno objašnjavaju uticaji čakri na život individue.

Edukacija  Čakra sistem – ˝UPOZNAJ SEBE˝  pruža vam mogućnost da bolje upoznate filozofiju i psihologiju koja stoji iza joga prakse, na način i kroz predavanja pristupačna svima.

Ukoliko želite da razumete holistički pristup koji stoji iza vežbanja joge i zašto je znanje i rad sa čakrama važan, ne samo za praktikante joge, već za svakoga ko želi da potpunije uživa u životu, saznajte ovde.

Ajurveda

Ajurveda je drevna vedska nauka o životu koja se zasniva na praćenju prirodnih telesnih ritmova i balansiranju pet elemenata u sebi, na pravilnoj ishrani, vežbanju i duhovnom skladu. Zdravlje nije samo fizičko zdravlje. Celokupno zdravlje podrazumeva podjednaku negu tela, uma i duše.

Edukacija  ˝Ajurveda i Joga kao integralni pristup životu i zdravlju˝ pomoći će vam da naučite kako da povratite balans tamo gde nedostaje i da održavate celokupno zdravlje, mir i ravnotežu u svakodnevnom životu.

Konsultacije

Individualne konsultacije 1:1 sa učiteljem joge su za sve one koji su već u jogi ili žele da krenu putem joge a ne znaju odakle da počnu, kao i za sve one kojima je potrebna disciplina i konkretno, sistematično vođstvo da uspostave i razvijaju svoju ličnu joga praksu.

Put ka postajanju onog što zaista jesmo predstavlja put iz nižeg uma ka višem umu, ka spoznaji i dubokoj mudrosti koja postoji u svakom od nas.  Um je konstantna promena, ali ispod te promene mi smo onaj mirni centar. Osnovni cilj i smisao lične joga prakse je da se utemeljimo u tom centru, da živimo iz tog centra.

O Jogi

Joga je drevna nauka i metoda samorealizacije, koja između ostalog, podrazumeva i upotrebu tehnika: fizičkih položaja (Asana), vežbi kontrole prane (energije) putem disanja (Pranajama), vežbi unutrašnje pažnje povlačenjem uma iz čula i njihove konstantne okrenutosti ka spoljašnjem svetu (Pratjahara), vežbi koncentracije (Dharana), meditacije (Dhjana) i konačno samorealizacije (Samadhi). Drevna znanja o jogi, koja se mogu naći u Vedama, Upanišadama i drugim starim, izvornim spisima uobličio je i sistematizovao veliki mudrac i jogi Patanđali u svom poznatom spisu „Joga Sutra“.
Zbog svoje dokazane delotvornosti na svim nivoima ljudskog života i zdravlja, joga postaje veoma važna u zdravstvenoj preventivi, kao i rehabilitaciji. Prisutna je i u psihoterapeutskim metodama, kao vid relaksacionih vežbi, ali i kao samostalni terapeutski metod. Koristi se i kao sredstvo za postizanje vrhunskih rezultata u sportu i umetnosti. Joga podstiče fizičko zdravlje, normalizuje aktivnosti fizioloških sistema, pomaže u uspostavljanju emocionalne ravnoteže, podstiče kreativno izražavanje, jača stvaranje oslonca u sebi usmeravajući pojedinca ka otkrivanju unutrašnjih potencijala koji ga povezuju sa istinom i smislom.
Joga na planini / Stara planina
Pozivamo vas da sa nama provedete aktivan vikend na Staroj planini, daleko od vreline grada. Povežite se sa sobom, sa prirodom, sa tišinom u sebi i oko sebe, vežbajući jogu, tehnike disanja (pranayama) i meditaciju u prepodnevnim satima i plešući svesni ples pod otvorenim nebom u popodnevnim časovima.
Joga na moru
Svaki dan na joga krstarenju je organizovan tako da balansira vežbanje Hatha Yoge i ostale aktivnosti, zabavu i istraživanje obala sa odmaranjem i opuštanjem na palubi broda i lepim plažama. Osmislili smo jedinstvenu turu gde ćemo obići skrivene i izvrsne prirodne pejzaže, zabačene male gradove koje je nemoguće posetiti i videti drugačije osim brodom.

Utisci

Srđan, 48Miloš, 28Nemanja, 23Zoran, 61Kevin, 26Jelena, 42Andrea, 20Jelena, 38
Kada me neko pita ‘otkud to da ti skoro pedesotogodišnjak ideš na jogu’ uvek sa osmehom konstatujem da je najveća vrednost posvećenost osnovnim stvarima. Joga me je naučila da dišem tako da mi se pluća skroz ispune vazduhom, naučila me da umirim svoje misli i prestanem da živim u prošlosti ili budućnosti, naučila me da se energija obnavlja i da je lako primiti pozitivnu a odbaciti negativnu,naučila me da je moje telo daleko moćnije nego što sam mislio !!! U prijatnom ambijentu uz uvek pažljive i maksimalno posvećene Bojanu & Iva svaki put kad završim čas žao mi je što nije duže trajao.
Srđan, 48
Dipl. Ekonomista
Oduvek sam se bavio sportom i nisam mogao ni da zamislim da telo i um mogu da uživaju bez lopte !!! Sa odredjenom dozom rezerve sam se prvi put pojavio u Makenzijevoj 47 i već u razgovoru sa Bojanom i Ivom osetio neki dobar vajb. Dok su oko mene zadovoljno vežbali već iskusni jogini mislio sam da nikada neću biti tako elastičan, miran i zadovoljan. Već posle mesec dana osetio sam značajan napredak. Kolena, ledja, vrat… sve je prestalo da boli a ponajviše sam uživao u opuštajućoj joga nidri. U poslednjih nekoliko godina ponekad se desi da preskočim tenis, basket…. Jogu ne propuštam
Miloš, 28
Sportista
Često čujem u društvu ‘brateeee joga je za žene u godinama’ ili ‘matori pa nema šanse da se ti na jogi preznojiš ko ja u teretani’ … i pravo da vam kažem nije me briga što to čujem!!! Ja sam za razliku od tih što pričaju bio na jogi i sa sigurnošću tvrdim da ću i dalje redovno pohadjati Wabi Sabi joga časove pošto taj osećaj zdravlja, sreće, ispunjenosti nisam našao ni u jednoj drugoj aktivnosti. Ne kažem da je najbolje ali svima preporučujem da probaju
Nemanja, 23
Student
Wabi Sabi Yoga studiju vraćam se svaki put kada sam po prirodi posla po nekoliko meseci u Beogradu. Zahvaljujući izuzetnim, posvećenim instruktorima i inspirativnoj energiji grupe, time održavam psiho-fizičku ravnotežu i zdravlje neophodne za život i rad. Svakome preporučujem da se uključi i na prijatan način pomera granice svojih mogućnosti.
Zoran, 61
Politikolog
After several weeks I can proudly say that I’m member of Wabi Sabi Yoga studio Makenzijeva 47 ! It was tough at beginning and few asana I could not managed but with great help from Bojana & Ivo i made progress step by step. Great feeling when u start moving your body in a way you could not imagine
Kevin, 26
Programer
Jogom se bavim nesto vise od tri godine.Na prvi cas joge otisla sam bez velikih ocekivanja i nekog predznanja o njoj.Na pocetku je bilo tesko ali sam odmah osetila energiju,vedrinu i snagu koje su mi dale polet da nastavim i istrajem.Vec posle mesec dana postala sam opustenija,disanje je bilo smireno i ujednaceno a drzanje tela pravilnije.Vezbanje joge tokom protekle tri godine donelo mi je mnogo novih saznanja,zadovoljstva,srece i spokoja.Naucila sam da treba da ovladamo culima i umom,da budemo umereni i da moramo biti strpljivi,posveceni,predani i disciplinovani u vezbanju asana koje ciste telo od otrova.Tako su nestali napetost,bol,stege i zamor a pronasla sam ravnotezu,stabilnost,vitalnost i unutrasnji mir. Moj savet buducim vezbacima je da svakako dodju i probaju,da nikada ne posustaju ni odustaju jer ce vezbanjem joge uciniti nesto dobro za svoju dusu i telo.Jos ako budu imali srecu da,kao i ja,pronadju vrhunske ucitelje onda je to istinska radost.Nasim uciteljima Bojani i Ivu duboko sam zahvalna.
Jelena, 42
Diplomirani Filolog
Dolazak na casove ovde mi je dosta pomogao sa bolovima u ledjima i ukocenosti, i desio se veliki napredak u poboljsanju koncentracije. Oslobadja od stresa, popravlja rasplozenje i tih sat i po vremena, koliko traje cas, proleti jako brzo. Sve u svemu jako kvalitetna usluga, prijatan ambijent i sjajni instruktori.
Andrea, 20
Student
Bojana i Ivo su divni instruktori, koji paze na svakog od vežbača i svaki čas prilagođavaju njihovim mogućnostima. U studiju je prijatna, pozitivna i opuštena atmosfera. Nakon svakog časa sam opuštena i puna energije, bez obzira na to kako mi je protekao dan. Preporučila bih svima da dođu i lično se uvere!
Jelena, 38
Dipl. pravnik

*

*

*