Čakra sistem - ˝UPOZNAJ SEBE˝

Nauka joge podučava da ako želimo da dostignemo savršeno zdravlje moramo da uzmemo u obzir celokupno stanje našeg bića – kako na telesnom, tako i na psihomentalnom i spiritualnom planu.

Mi započinjemo praksu joge iz one tačke gde se nalazimo sada. Koraci u jogi koji se bave fizičkim telom su koraci koji treba da nam omoguće da prođemo čitavim putem, ali nisu oni čitav put.

Joga nisu samo asane, joga je pre svega praksa namenjena da čoveka učini mudrijim, sposobnijim da bolje razume stvari nego što ih je razumeo ranije. Joga je jedan od šest osnovnih sistema indijske misli, poznate pod zajedničkim imenom daršana. Reč daršana znači viđenje, pogled, tačka gledišta, prevodi se sa videti tj. određeni način viđenja stvari. Ali izvan toga leži jedno drugo značenje, da bismo to razumeli moramo da zamislimo sliku ogledala pomoću kojeg možemo da vidimo unutar sebe. Kako se polako upoznajemo sa učenjima joge, tako gledamo dublje u sebe. 

Ova edukacija traje 6 nedelja i pruža vam mogućnost da bolje upoznate filozofiju i psihologiju koja stoji iza joga prakse, na način i kroz predavanja pristupačna svima.

Na istoku se, a sve više i na zapadu, proučava i precizno objašnjava uticaj čakri na život individue. Čakre predstavljaju stepen našeg duhovnog razvoja i najbolje se mogu razumeti kroz njihovu psihologiju a ona se prvenstveno zasniva na kosmičkim elementima koji vladaju svakom čakrom. Svaka čakra predstavlja određeni nivo energije i razvoja svesti osobe.

Kroz tradicionalan i integralan pristup čakra sistemu sa fizičkog, energetskog i mentalno emotivnog stanja, kroz simboliku i arhetip svake čakre, naučićete kako su čakre povezane sa fizičkim telom, kako sa endokrinim i nervnim sistemom, koje emocije i nivo svesti pripadaju svakoj čakri. Kroz ovih šest nedelja integrisaćemo funkcionalni aspekt čakri sa simboličkim, shvatajući da je telo materijalizacija svesti.

Ovaj program pomoći će vam da:

– osvestite i razumete prirodu svog bića
– razumete koncept energetskih centara – čakri
– osvestite prirodu sopstvenog uma
– razumete i unapredite celokupno zdravlje
– da osvestite da je isceljenje u vašim rukama

Ovaj program uključuje:

– predavanje svake subote
– praktične vežbe
– pristup grupi na fbu gde možete postaviti sva pitanja, deliti svoja iskustva, povezati se sa ljudima sličnim vama
– tokom svih šest nedelja našu podršku putem maila

Principi joge daju vam mogućnost da promenite i unapredite kvalitet svih aspekata vašeg života, na svim poljima. Način na koji se joga podučava danas često ostavlja utisak da postoji jedno rešenje za svačije probleme, ali praksa joge prvenstveno utiče na telo-um, a um svake osobe je drugačiji. To podrazumeva da napredak na putu joge znači različite stvari za različite ljude. U jogi svako počinje tamo gde se nalazi sada. Sa boljim razumevanjem sebe imaćete veću svesnost pa će život sam po sebi početi da se menja.

Dobrodošli na ovaj put promene i duboke transformacije – Upoznaj Sebe!

Ceo PROGRAM pogledajte u prilogu.