side-area-logo

Dešavanja

Wabi Sabi Yoga Beograd Vračar

Joga na Staroj planini

Aktivan vikend – joga i svesno plesanje na Staroj planini

Pozivamo vas da sa nama provedete aktivan vikend na Staroj planini, daleko od vreline grada. Povežite se sa sobom, sa prirodom, sa tišinom u sebi i oko sebe, radeći jogu, tehnike disanja (pranayama) i meditaciju u prepodnevnim satima i plešući svesni ples pod otvorenim nebom u popodnevnim časovima.

Okupljamo se u petak predveče, i vraćamo se nazad u civilizaciju u nedelju popodne.

***
O časovima joge

Dan započinjemo jutarnjim vežbanjem. Radićemo tehnike disanja (pranayama) u prirodi, na svežem vazduhu kako bismo se obnovili i napunili životnom energijom. Nakon toga nastavljamo sa vežbanjem hatha joge i na kraju omiljeni deo svih, duboka jogička relaksacija (yoga nidra) i meditacija u prirodi.

Praktikovanje joge pojačava našu svesnost o telu, emocijama, o načinu na koji misli utiču na telo i na sve ostale aspekte ljudske ličnosti. Vežbajući svesno svaki položaj energizujemo celo telo, a ujedno poboljšavamo mentalni fokus, prirodan tok i kontrolu životne energije.

Planina leti jeste čarobna. Okruženi zelenilom i svežim vazduhom priroda nam omogućava idealan način da se opustimo. Vežbanje joge će ovde samo pojačati vaš doživlaj slobode i prepuštanja prirodi, a meditacija će produbiti svesnost svakog trenutka. 

 

Fotografije sa Stare planine možete pogledati ovde.

Yoga Sailing Retreat

 

I ovog leta organizujemo za vas aktivni joga odmor.

Spojili smo dve prelepe stvari: JOGU I JEDRENJE. Uz neobičan sklop jedrenja i joge i svakodnevnog vežbanja, dobićete potpuno novi doživljaj mora i letovanja.
Ako želite mirno leto sa ljudima sličnim vama, miran joga odmor, sa prelepom prirodom pridružite nam se na ovom jedinstvenom letovanju. Uživajte sedam dana na jedrilici, dok plovimo prelepim tirkizno plavim grčkim morem kursem Lefkada-Antipaksos-Paksos-Parga, i nazad, od 8. do 15. septembra.

Zamislite kako radimo jogu, vežbe disanja i meditacije pri izlasku i zalasku sunca na prelepim plažama, koje su skrivene od ostatka sveta i do kojih se može doći jedino brodom.
Zamislite samo joga nidru kako pored opuštajućeg glasa vaših joga učitelja čujete i zvuke talasa.
Zamislite da prva stvar kad ujutru ustanete jeste da uskočite u more, u nekoj od prelepih uvala.

​Svaki dan na joga krstarenju je organizovan tako da balansira aktivnosti, zabavu i istraživanje obala sa odmaranjem i opuštanjem na palubi broda i lepim plažama. Osmislili smo jedinstvenu turu gde ćemo obići skrivene i izvrsne prirodne pejzaže, zabačene male gradove koje je nemoguće posetiti i videti drugačije osim brodom. Uz sve to naravno puno vremena za plivanje i ronjenje, za sunčanje ili jednostavno izležavanje na plaži.

Takođe, u program je uključeno svakodnevno praktikovanje joge, što obuhvata asane (joga položaje), pranajamu (tehnike disanja), joga nidru (duboku relaksaciju) i meditaciju.

Plan i program puta, i sve informacije date su u prilogu ispod.

Jedrenje uvek omogućava idealan način da se opustimo. Vežbanje joge će ovde samo pojačati vaš doživlaj slobode i prepuštanja, a meditacija će produbiti svesnost svakog trenutka.

 

Fotografije sa jedrenja pogledajte ovde.

 

Sailing and Yoga retreat for a balanced body and mind!

​Ovog leta pronađite svoj mir.

Intervju Yogacurious

Ivov prvi internacionalni intervju objavljen na web sajtu #‎Yogacurious‬.
Ivo je ovom prilikom objasnio koji stil joge on podučava, šta je najvažnije kada neko želi da krene stazom joge, čega se treba pridržavati i kako se voditi na tom putu.

Ivo Dolničar – Interviews with Experts. Ovaj inspirativni i motivišući tekst možete pogledati ovde.

Internacionalni dan Joge

Joga je od ove godine zvanično dobila svoj dan. 21. jun proglašen je za nacionalni dan joge, pa će se tog dana u Beogradu održati javni čas joge gde možete da nam se pridružite i vežbate sa nama.

Međunarodni dan joge (IDY) biće obeležen joga demonstracijom na nekoliko mesta u Beogradu. Centralno mesto je Studentski park sa početkom u 7.00h do 9.00h. To je protokolarno vreme koje će se ispoštovati i u drugim gradovima sveta.

Mi ćemo biti tamo pa dođite i vi, samo ponesite svoje prostirke.

 

Fotografije sa internacionalnog dana joge možete pogledati ovde

Predavanje – Šta nam donosi godina devetke (2016.) iz ugla đotiša

U subotu, 30.01.2016. godine, u 16.00h u Wabi Sabi Yoga studiju biće održano predavanje na temu ‚‚Šta nam donosi godina devetke (2016.) iz ugla đotiša‚‚.  Godina koja je pred nama nosi simbol broja 9. Kako bismo znali šta nas čeka u ovoj godini, organizujemo predavanje koje će održati Dalibor Purhmajer, osnivač Vedske akademije Srbije.

Dalibor će nam iz ugla đotiša (vedske astrologije) ukazati na aspekte koji nas očekuju u narednoj godini, na šta treba posebno obratiti pažnju i predočiti nam načine i sredstva kako da prevaziđemo negativne uticaje planeta.

Broj ljudi koji mogu prisustvovati predavanju je ograničen pa je obavezna prijava za predavanje. Prijave primamo putem maila yogawabisabi@gmail.com.

Više o Daliboru i Vedskoj akademiji možete pročitati ovde.

Prezentacija – Nritya yoge

25. oktobra 2014. Violeta Venu Rati, učiteljica indijskog plesa i hatha joge, će nam promotivno predstaviti predivnu veštinu Joge plesa (Nritya yoge) koja će ujedno biti uvod za vikend radionicu koju organizujemo u novembru.

Nritya joga je plesna terapija koja koristi muziku, razne plesne stilove kao i joga položaje da stimuliše pokret, emocije i ekspresiju. Pomoću Nritya yoge postižemo savršeni sklad duha i tela, dobru centriranost i ravnotežu. Posebno je naglašen aspekt osvešćivanja, ovladavanja i povezivanja sa sopstvenim telom a poseduje spiritualnu snagu da probudi naše uspavane potencijale. Bitan elemenat plesa čine hasta mudre ili položaji ruku čija moć budi uspavanu unutrašnju snagu. U filozofskom smislu ovo simboliše traganje duše za Božanskim. U naučnom smislu teži da ostvari savršenstvo tehnike tela, simbola i ritma.  Ima i brojne terapeutske efekte.

Na ovoj radionici imaćemo jedinstvenu priliku da isprobamo i naučimo jogu plesa, a usput se i dobro zabavimo. Za ovo vam nije potrebno prethodno poznavanje plesnih veština jer je ovde naglasak na pokretima koji bujaju iz unutrašnjosti, a ples i muzika podstiču da ono što je potisnuto dospe na površinu, da nesvesno postane svesno.

Violeta Venu Rati (1979), rodom iz Beograda, od rane mladosti praktikuje jogu i bavi se plesom. Svoju plesnu tehniku je razvila i usavršila kroz razne plesne stilove. Godine 1998. se okreće klasičnom indijskom plesu Bharatanatyamu kao i studijama vedske filozofije. Plesno obrazovanje je usavršila tokom četiri godine koje je provela u Indiji, u poznatoj plesnoj školi „Triveni Kala Sangam”. Boravkom u Indiji je upotpunila svoje znanje iz hatha joge, meditacije, filozofije i vedskih rituala. Željna da svoje umeće i znanje podeli sa drugima, Violeta je u Beogradu otvorila plesnu školu Madhuri, koja integriše više plesnih stilova i tehnika, kao što je Bharatantayam, moderan Bolivud ples i Nrityajoga (joga u pokretu). Nastupa u Srbiji ali i širom Evrope. 

Upoznajte se sa Bowen tehnikom

19. oktobra 2014., u Wabi Sabi Yoga studiju, upoznaćemo se sa Bowen tehnikom i njenim efikasnim metodama pri suočavanju sa stresom i raznim zdravstvenim problemima kao njegovim posledicama. Bowen tehniku predstaviće nam naš Bowen terapeut Danijela Ugrčić Andrić.

O Bowen tehnici kao efikasnom i moćnom načinu da se oslobodite prevelikog stresa pročitajte ovde.