side-area-logo

Dešavanja

Wabi Sabi Yoga Beograd Vračar

Joga odmor na planini Rtanj

Ovog leta Wabi Sabi Yoga studio organizuje za vas joga retreat na predivnom imanju u podnožju planine Rtanj. Tokom ovog joga odmora dan započinjemo jutarnjim vežbanjem asana (fizičkih položaja), pranajame (tehnika disanja) i joga nidre (duboke jogičke relaksacije). Sve ovo radićemo u prirodi, na svežem vazduhu kako bismo se obnovili i napunili životnom energijom.

Tu je i planina Rtanj, možemo da se penjemo i šetamo, možemo da obilazimo okolna mesta i prirodu ili da se jednostavno sunčamo i uživamo na sopstvenom bazenu, u sauni i kako god nam se u tom trenutku svidi, i sve to u sklopu imanja.

Pozivamo vas da provedete sa nama nezaboravnih sedam dana. Okruženi zelenilom i svežim vazduhom, priroda nam omogućava idealan način da se opustimo. Joga retreat tokom leta jeste savršen način za povlačenje iz gradske vreline, uz vežbanje joge i svakodnevno druženje, ovakav odmor uvek se dugo pamti kao jedno predivno iskustvo.

Fotografije sa planine Rtanj možete pogledati ovde.

Joga na Staroj planini

Aktivan vikend – joga i svesno plesanje na Staroj planini

Pozivamo vas da sa nama provedete aktivan vikend na Staroj planini, daleko od vreline grada. Povežite se sa sobom, sa prirodom, sa tišinom u sebi i oko sebe, radeći jogu, tehnike disanja (pranayama) i meditaciju u prepodnevnim satima i plešući svesni ples pod otvorenim nebom u popodnevnim časovima.

Okupljamo se u petak predveče, i vraćamo se nazad u civilizaciju u nedelju popodne.

***
O časovima joge

Dan započinjemo jutarnjim vežbanjem. Radićemo tehnike disanja (pranayama) u prirodi, na svežem vazduhu kako bismo se obnovili i napunili životnom energijom. Nakon toga nastavljamo sa vežbanjem hatha joge i na kraju omiljeni deo svih, duboka jogička relaksacija (yoga nidra) i meditacija u prirodi.

Praktikovanje joge pojačava našu svesnost o telu, emocijama, o načinu na koji misli utiču na telo i na sve ostale aspekte ljudske ličnosti. Vežbajući svesno svaki položaj energizujemo celo telo, a ujedno poboljšavamo mentalni fokus, prirodan tok i kontrolu životne energije.

Planina leti jeste čarobna. Okruženi zelenilom i svežim vazduhom priroda nam omogućava idealan način da se opustimo. Vežbanje joge će ovde samo pojačati vaš doživlaj slobode i prepuštanja prirodi, a meditacija će produbiti svesnost svakog trenutka. 

 

Fotografije sa Stare planine možete pogledati ovde.

Yoga Sailing Retreat

 

I ovog leta organizujemo za vas aktivni joga odmor.

Spojili smo dve prelepe stvari: JOGU I JEDRENJE. Uz neobičan sklop jedrenja i joge i svakodnevnog vežbanja, dobićete potpuno novi doživljaj mora i letovanja.
Ako želite mirno leto sa ljudima sličnim vama, miran joga odmor, sa prelepom prirodom pridružite nam se na ovom jedinstvenom letovanju. Uživajte sedam dana na jedrilici, dok plovimo prelepim tirkizno plavim grčkim morem kursem Lefkada-Antipaksos-Paksos-Parga, i nazad, od 8. do 15. septembra.

Zamislite kako radimo jogu, vežbe disanja i meditacije pri izlasku i zalasku sunca na prelepim plažama, koje su skrivene od ostatka sveta i do kojih se može doći jedino brodom.
Zamislite samo joga nidru kako pored opuštajućeg glasa vaših joga učitelja čujete i zvuke talasa.
Zamislite da prva stvar kad ujutru ustanete jeste da uskočite u more, u nekoj od prelepih uvala.

​Svaki dan na joga krstarenju je organizovan tako da balansira aktivnosti, zabavu i istraživanje obala sa odmaranjem i opuštanjem na palubi broda i lepim plažama. Osmislili smo jedinstvenu turu gde ćemo obići skrivene i izvrsne prirodne pejzaže, zabačene male gradove koje je nemoguće posetiti i videti drugačije osim brodom. Uz sve to naravno puno vremena za plivanje i ronjenje, za sunčanje ili jednostavno izležavanje na plaži.

Takođe, u program je uključeno svakodnevno praktikovanje joge, što obuhvata asane (joga položaje), pranajamu (tehnike disanja), joga nidru (duboku relaksaciju) i meditaciju.

Plan i program puta, i sve informacije date su u prilogu ispod.

Jedrenje uvek omogućava idealan način da se opustimo. Vežbanje joge će ovde samo pojačati vaš doživlaj slobode i prepuštanja, a meditacija će produbiti svesnost svakog trenutka.

 

Fotografije sa jedrenja pogledajte ovde.

 

Sailing and Yoga retreat for a balanced body and mind!

​Ovog leta pronađite svoj mir.

Intervju Yogacurious

Ivov prvi internacionalni intervju objavljen na web sajtu #‎Yogacurious‬.
Ivo je ovom prilikom objasnio koji stil joge on podučava, šta je najvažnije kada neko želi da krene stazom joge, čega se treba pridržavati i kako se voditi na tom putu.

Ivo Dolničar – Interviews with Experts. Ovaj inspirativni i motivišući tekst možete pogledati ovde.