side-area-logo

Yoga Učitelji

Wabi Sabi Yoga Beograd Vračar

Bojana Žikić
Bojana Žikić učitelj joge
``Uvek polazim od tela. Prvo moramo da osvestimo svoje telo. Da naučimo da volimo i prihvatimo svoje telo u sadašnjem trenutku, a onda se čarolija joge dešava sama po sebi. I to je nešto što morate otkriti sami. Ako ne znate gde ste sada, pitajte svoje telo - ono je uvek u sadašnjosti.``

“Rast, istraživanje, prepuštanje i uživanje…. to je za mene joga.”

Bojana Žikić

 

Sa jogom se prvi put susreće u studentskim danima i joga od tada postaje veliki deo njenog života. U početku kao vid rekreacije i opuštanja a kasnije i kao životni put i stalno otkrivanje  sebe i istraživanje sopstvenih granica.

Diplomirala je geodeziju na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, ali život i intuicija vode je u drugom smeru. 2011. godine završava Vidya Yoga školu – školu joge Dragana Lončara u Beogradu  i postaje Sertifikovani instruktor Hatha joge po međunarodnom standardu YAYTTC 200.  Iste godine završava i Letnju školu joge u Poreču i kurs za meditaciju u Vidya joga školi. Iste godine osniva i Wabi Sabi Yoga studio.

2011. paralelno sa poslom kojim se bavi radi i kao instruktor joge u Wabi Sabi Yoga studiju,
2012. u Francuskoj,  inicirana u Tibetanski tantrički budizam, u tradiciji Karma Kagju od strane 17. Karmape Trinlay Thaye Dorje-a,
2012. ušestvuje i kao asistent u obuci za joga instruktore, generacije 2012-2013, u Vidya Yoga školi Dragana Lončara, zajedno sa Ivom Dolničarom.
2012. pohađa kurs meditacije u školi Dragana Lončara,
2013. pohađa kurs kundalini joge u Beogradu po učenju Yogi Bhadjana,
2013. napušta posao kojim se bavi i potpuno se posvećuje podučavanju joge.

Kroz svoju praksu podučavanja joge Bojana radi sa ljudima različitih profila. Ima višegodišnje iskustvo u podučavanju joge u korporacijama i javnim preduzećima, kao i u individualnom radu i radu sa grupama.


Drži jogu i na engleskom jeziku.

Ivo Dolničar
Ivo Dolničar učitelj joge
``The moment I say I am a Yogi - I am not a Yogi!``
- Sri T Krishnamacharya

Ivo Dolničar

 

Ivo je posvećen učitelj joge. Joga filozofijom bio je inspirisan još iz ranijih dana. Oduševljen načinom na koji joga deluje na život pojedinca odlučio je da i sam postane instruktor joge. Kurs za obuku joga instruktora završio je u školi Vidya Yoga – školi joge Dragana Lončara u Beogradu 2012. i stekao zvanje Sertifikovani instruktor Hatha joge po međunarodnom standardu YAYTTC 200. 


Odmah po završetku obuke za instruktora počinje da drži redovne časove joge u Vidya Yoga Centru, a zatim i u Yoga studiju S.Čolic gde paralelno drži i časove joge zaposlenima u UNDP-u. Ubrzo nakon toga prelazi u Wabi Sabi Yoga studio gde drži raznovrsne časove joge i gde ljudima prenosi ljubav prema jogi koju je i sam otkrio.

Iste godine završava i Fakultet za sport i turizam-TIMS u Novom Sadu i stiče zvanje Operativni trener joge. Zajedno sa Bojanom Žikić ušestvuje i kao asistent u obuci za joga instruktore u Vidya Yoga školi Dragana Lončara.

U jedan čas joge Ivo potpuno unosi sebe, pa su stoga njegovi časovi aktivni, od fizičkog do mentalno-emotivnog nivoa. Tokom jednog časa, Ivo ljudima prenosi vrhovno znanje joge i mudrost starih jogija, trudeći se pritom da ljudima pojača svesnost o telu, emocijama, o načinu na koji misli utiču na telo i na sve ostale aspekte ljudske ličnosti.
Pored grupnih časova drži i individualne časove joge na srpskom i engleskom jeziku.

Ivo je posvećen stalnom usavršavanju, traganju i učenju te redovno i kontinuirano pohađa razne radionice, kurseve i seminare iz oblasti Hatha joge, Nada joge, Kundalini joge po učenju Yogi Bhadjana, meditacije i drugih srodnih oblasti.